In de pers

Veel gezelligheid tijdens Smartlappenfestival

TIEL 21-09-2014 – Het nieuwe bestuur van de Stichting Smartlappenfestival Tiel is zeer tevreden over de voorbereidingen tot nu toe en ze zijn er dan ook van overtuigd dat ook de 11e editie van het Smartlappenfestival weer veel gezelligheid gaat brengen in de binnenstad van Tiel.
Op zaterdag 11 oktober strijden de smartlappenkoren op diverse locaties in het centrum voor het eerst om een wisseltrofee. ,,Op zondagmiddag 12 oktober is het ons weer gelukt om een aantal bekende- en aanstormende artiesten te contracteren.”
Het programma van de smartlappenkoren op zaterdag 11 oktober begint om 12.00 uur. Vervolgens gaan de koren zingen op een groot aantal podia in het centrum van Tiel.
Bron: Stadtiel.nl

Behoorlijk Bekoorlijk is blij met de nieuwe repetitieruimte en faciliteiten bij De Muzerije

Even voorstellen: Behoorlijk Bekoorlijk
Amusant of om te janken? Muzikaal, theatraal of ‘van alles un bietje’? Wat met zekerheid valt te zeggen over het koor ‘Behoorlijk Bekoorlijk’ is dat ze een Bosch koor zijn, bestaande uit (voornamelijk) lesbische vrouwen, die in het jaar 2000 begonnen zijn met het zingen van smartlappen. Inmiddels beschikken de dames over een uitgebreider repertoire en breder scala aan Nederlandstalige liederen die ook allemaal zowel een lach als een traan op het gezicht kunnen toveren. Meezingers van nu en toen en zelfgeschreven liedjes, met hier en daar een stevig of licht roze tintje, maar altijd vol herkenning voor iedereen. Met eigen arrangementen, begeleid op accordeon en gitaar, en altijd meerstemmig.
Wat het koor wil bereiken met hun optredens is dat mensen graag naar ze luisteren én kijken, vrolijk worden of kippenvel krijgen van de liedjes. Het gezellig hebben en misschien nog eens ergens over nadenken of napraten na afloop, en in elk geval graag terugkomen.
Behoorlijk Bekoorlijk steekt al haar energie in het zo goed mogelijk in alle opzichten overbrengen wat een liedje te zeggen heeft, zowel qua muziek en arrangement, als dynamiek, expressie, klank en choreografie. Het koor probeert met haar uitstraling een extra dimensie aan de muziek toe te voegen en tot nu toe slagen ze daar heel aardig in. Maar, ze zijn nog lang niet tevreden. Behoorlijk Bekoorlijk wil zich op al die vlakken doorlopend verbeteren.
Daarom zijn ze ook zo blij dat ze met ingang van 1 oktober kunnen gaan repeteren in De Muzerije. De dames zitten dan nog steeds in het hart van de stad, waar ze niet alleen omgeven worden door veel levendigheid en gezelligheid, maar ook nog eens de vruchten mogen plukken van uitwisseling met andere amateurkunstenaars en gebruik mogen maken van de faciliteiten in het gebouw en de expertise van de medewerkers van De Muzerije.
Hun muzikale harten beginnen nu al sneller te kloppen. Ze hebben er zin in en laten graag heel Den Bosch en omgeving van zich horen!
Bron: Muzerije